❤️ Dárek ke každé objednávce

DORUČENÍ ZDARMA NAD 1249 Kč

DORUČENÍ ZDARMA NAD 1249 Kč

Slovensko - EURDeutschland - EURÖsterreich - EUR

Popraskaná pokožka na rukou: tipy a triky pro obnovení

Popraskaná pokožka na rukou: tipy a triky pro obnovení

„Byl krásný, ale mrazivý zimní den plný sněhu a já jsem cítila, jak jsou mé ruce suché a napjaté. Když jsem si je pozorněji prohlédla, než by to nebylo dost, objevila jsem na nich mikroskopické praskliny.”

Kdo se umí vžít do takové situace? S tímto bolestivým a nepříjemným pocitem se setkávají mnozí z nás, zejména během zimních měsíců – popraskaná pokožka na rukou . Tento článek je zasvěcen všem, kteří hledají efektivní tipy a triky k obnovení své popraskané pokožky.

Popraskaná pokožka na rukou – co ji způsobuje?

Praskliny na pokožce rukou mohou být způsobeny různými faktory, jako jsou například suché podnebí , časté mytí rukou nebo používání agresivních čistících prostředků a kosmetiky. Tento problém je důležité řešit, neboť popraskaná pokožka může být nejen bolestivá, ale může také vést k infekcím. Typické příznaky zahrnují červenou, suchou pokožku, svědění nebo dokonce krvácení.

Tipy a triky pro obnovení popraskané pokožky rukou

Některé faktory, jako je například chaldní počasí , ovlivnit neumíme, ale můžeme se držet pár jednoduchách zásad, které nám s popraskanou pokožkou rukou mohou pomoci. Na cestě ke zdravé a hebké pokožce rukou je důležité dodržovat několik jednoduchých pravidel.

  • V chladném počasí nezapomínejte na rukavice nebo jinou ochranu rukou před chaldem.
  • Používejte přírodní mýdla a krémy bez chimkálií , které jsou šetrné k pokožce.
  • Nepoužívejte příliš horkou vodu při mytí rukou. Přestože je lákavé ohřát si ruce pod proudem horké vody, obzvlášť poté, co jste přišli z chladného prostředí, je pro vaši pokožku mnohem lepší snížit teplotu vody, abyste neriskovali podráždění a nepřispívali k dalšímu vysušování.
  • Po umytí je třeba pokožku hydratovat. Kdykoli si umyjete ruce, zbavíte pokožku jejích přírodních olejů. Mytí a následná hydratace pokožky je velmi důležitá.
  • Změny v životním stylu , jako například pití dostatku vody, stravování bohaté na vitamíny a antioxidanty, mohou výrazně přispět ke zlepšení stavu pokožky na rukou.

Přírodní řešení pro popraskanou pokožku

V dnešní době je k dispozici množství produktů pro péči o pokožku, avšak ne všechny jsou stejně účinné a bezpečné. Přírodní dermální krémy NAMYDERM bez kortikoidů jsou jedním z těch, které si zaslouží naši pozornost. Nabízejí účinné řešení pro popraskanou pokožku rukou bez použití škodlivých chemikálií. Díky přírodním složkám, jako jsou vitamíny, minerály a rostlinné extrakty, tyto krémy pokožku vyživují a chrání .

Pečujte o své ruce stejně pečlivě, jako pečujete o obličej. Přírodní kosmetika vám může v tomto úsilí výrazně pomoci. Vyzkoušejte naše přírodní dermální krémy bez kortikoidů a už po několika dnech pocítíte rozdíl .

Ďalšie zaujímavé články